Bouwsel voor t leven Jacques Dane

ISBN:

Published: 2003

Paperback

205 pages


Description

Bouwsel voor t leven  by  Jacques Dane

Bouwsel voor t leven by Jacques Dane
2003 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 205 pages | ISBN: | 4.14 Mb

Protestantse kinderliteratuur staat garant voor onvergetelijke uren in een droomwereld vol avontuur en geborgenheid. Spannende verhalen als Anne de Vries Reis door de nacht en vertellingen uit de kinderbijbel vormen de grondstof van de normen enMoreProtestantse kinderliteratuur staat garant voor onvergetelijke uren in een droomwereld vol avontuur en geborgenheid.

Spannende verhalen als Anne de Vries Reis door de nacht en vertellingen uit de kinderbijbel vormen de grondstof van de normen en waarden van velen. En terwijl rooms-katholieke en socialistische kinderboeken al lang van de markt verdwenen zijn, verschijnen er nog protestantse kinderboeken bij de vleet en worden ze dagelijks door duizenden gelezen en voorgelezen. Wie maakte al die droomwerelden? Welke betekenis had deze literatuur voor uitgevers en welke voor lezers?

Hoe werd de markt bereikt? En hoe komt het genre zo vitaal? In deze bundel bieden historische onderzoekers, schrijvers en uitgevers een kijkje achter de schermen van het protestantse kinderboek in verleden en heden. Aan de hand van internationale vergelijking, oplagecijfers, verteltrant, auteursintenties, uitgeverspolitiek en inhoudsanalyse wordt een beeld geschetst van de rijke traditie van het protestantse kinderboek in Nederland en Vlaanderen. Zowel de optiek van de schrijver, als die van de uitgever en de lezer komen aan de orde.

Op deze wijze wordt een staalkaart geboden van de huidige stand van het onderzoek op dit terrein.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Bouwsel voor t leven":


garyjordanphotographer.com

©2014-2015 | DMCA | Contact us