Suudelma, suukko, pusu Satu Itkonen

ISBN: 9789516070332

Published: 2004

Hardcover

69 pages


Description

Suudelma, suukko, pusu  by  Satu Itkonen

Suudelma, suukko, pusu by Satu Itkonen
2004 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 69 pages | ISBN: 9789516070332 | 9.15 Mb

Suudelmia on monenlaisia: tervehdyssuudelmia ystäville, lentosuukkoja, vauvan märkiä moiskauksia hoitajansa poskelle, hapuilevia ensisuudelmia ja tainnuttavia intohimon suudelmia. Juudas sinetöi petoksen suutelemalla Jeesusta, hääpari puolestaanMoreSuudelmia on monenlaisia: tervehdyssuudelmia ystäville, lentosuukkoja, vauvan märkiä moiskauksia hoitajansa poskelle, hapuilevia ensisuudelmia ja tainnuttavia intohimon suudelmia. Juudas sinetöi petoksen suutelemalla Jeesusta, hääpari puolestaan avioliittolupauksen vihkisuudelmassa.

Monissa kulttuureissa suudellaan lasta hänen maailmaan tullessaan ja viimeiseksi kuollutta ihmistä hyvästiksi. Pyhiä kuvia, hallitsijoita ja patsaita suudellaan. Uutta maankamaraa voi suudella sille astuessaan.

Taiteessa ja myyteissä suudelmat ovat tärkeitä - ajatellaanpa vaikka rakastetuimpia elokuvia, satua Prinsessa Ruususesta, Eroksen ja Psyyken tai Romeon ja Julian tarinaa. Rakkaalla lapsella on myös monta nimeä: suudelma, suukko, pusu, muisku.Kirja tarjoaa näkökulmia suudelmaan kulttuurisena eleenä, siten kuin sitä meidän kulttuurissamme käytetään.

Tekstiä elävöittävät suudelma-aiheiset runot (mm. Kanteletar, Kivi, Runeberg, Kailas, Saima Harmaja, Kaarlo Sarkia ja Juhani Tikkanen) ja ajan patinoimat tekstikatkelmat.Kirjan runsaana kuvituksena on käytetty vanhoja romanttisia postikortteja sekä maailmantaiteen kuuluisimpia ja kotimaisia suudelma-aiheisia kuva- ja valokuvataiteen teoksia.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Suudelma, suukko, pusu":


garyjordanphotographer.com

©2014-2015 | DMCA | Contact us