Любовта от Сътворението до XXI век Колетив

ISBN:

Published: 2005

Paperback

400 pages


Description

Любовта от Сътворението до XXI век  by  Колетив

Любовта от Сътворението до XXI век by Колетив
2005 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 400 pages | ISBN: | 7.14 Mb

Историята на човечеството, според Стария завет, започва с един мъж - Адам. Създаден по образ и подобие на Бог, той страда от своята самота. От неговото ребро Господ сътворява жената Ева. Адам и Ева живеели щастливо, докато не срещнали змията,MoreИсторията на човечеството, според Стария завет, започва с един мъж - Адам. Създаден по образ и подобие на Бог, той страда от своята самота.

От неговото ребро Господ сътворява жената Ева. Адам и Ева живеели щастливо, докато не срещнали змията, въплъщение на Сатаната. Змията подтикнала Ева да опита от забранения плод на Знанието за това кое е Добро и кое е Зло. Адам и Ева яли от Дървото на Познанието и разбрали, че са голи - нещо, за което дотогава не си давали сметка. На въпроса на Бог какво се е случило, Адам отговаря: Жената, която ми даде Ти - тя ми даде от дървото и аз ядох.

Ева признала, че била излъгана от змията. Наказанието последвало незабавно: Бог изгонва двойката от Рая, като осъдил мъжа да работи неуморно, за да оцелява, а жената да ражда в болка.Основните митологии също поставят една двойка в началото на Сътворението. Любовта, сляла се с красотата - в образа на Венера - се ражда от морето, след като Уран, богът на Небето, го опложда. Тъй като историята на всяка любовна двойка, представена в книгата, е уникална, за нея е характерно изключително разнообразие. Големите любовници от миналото имат свое запазено място, тяхната съдба принадлежи на историята или литературата.

Любовта им, действителна или измислена, но задължително трагична, продължава да вълнува умовете и да вдъхновява нови шедьоври. Книгата разказва и за наши съвременници, които се обичат и днес, или поне вярват, че са се обичали.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Любовта от Сътворението до XXI век":


garyjordanphotographer.com

©2014-2015 | DMCA | Contact us